Thursday, December 15, 2011

hijau itu katak & katak itu hijau

assalamulaikum! :)

entry aku kali ni nk ckp pasal kekatak sku y aku kumpul slama nie..hehe..
setakat nie sume koleksi katak y aku kumpul sumenyer brwrna hijau..blom lg jmpe katak wrna laen slain wane ijau..teringin jugak laa nk cari katak wane PINK ke..OREN ke..or else..

sebenarnyer bkn aku sorg je y suke katak..akak2 aku pon sume suke katak..ak nie pon suke ngan binatang nie pon sebab diorg..diorg y xcited sgt mengumpul benda2 nie sume..so, aku pon terikut2 la kn..hihi...

tak sume bende wane hijau tu katak..ak minat katak bkn sebab ak minat wane hijau..ak pon suke gak wane lain..mcm dark purple, dark coklat..

katak tu tak huduh laa!!! katak tu comel.. :) katak y aku bela sumenyer comel2..kalo x comel takde nyer aku nk bela....tp aku ngaku..ak sebenarnyer tak suke ngan katak y real (katak hidup)..geli nok! erghhh!!

pin katak
gambar kt atas nie salah satu koleksi katak aku..comei kan??? :) :)
aku sngkut binatang nie kt pencil box aku..kalo da trdesak sgt xde pin time wktu2 kcemasan..aku gune pin nie..brgune jugak binatang nie kt aku..

tali penyangkut
y tali penyangkut nie pulak aku buat letak matrik kad aku..tali nie aku beli sbb tali asal (tali purple kolej risda) matrik kad aku hilang..so, trpksa la aku beli baru...T_T
tp sekejap jerr aku pakai tali nie..pastu aku pakai tali lain..hehe..

tikus hijau
haa!! y nie pulak tetikus aku..ak beli tetikus nie sebab trpksa..sbb kene guna time stdy..time nk beli tu ade 4 pilihan wrne jerr y ade..hitam, pink, oren n hijau..disebabkn wane die y pling mnarik hati aku..so, aku pon beli laa wane nie..huhu..

cepit kuku pale katak

keychain katak bolat
sepit kuku nie hadiah drpd kawan aku..die tau aku suke binatang nie..die pon snggup pegang binatang nie smata2 nk bg kt aku..hihihi..(ak tau die tak suke sentuh binatang nie)huhu..comel kn? y keychain tu pulak aku rembat akak aku punya..die punya koleksi byk sgt..takkn prasn kalo aku ambek pon..heheh..;)

lens box













lens box nie pulak baru je aku beli..saje2 jerr sbb comei..kt dlm tu ade lens case, penyepit lens, botol kecik utk letak air lens n ade lg satu bende..tp aku tak tau kegunaannyer ape..lens box nie lbih kurang mcm travel kit laa..senang bwk kemna2 sbb kecik jer..boleh smpan dlm hndbag jerk..

tu je laa slah satu brg2 aku..kalo aku nk tnjukkn sume kt sni mybe pnuh sgt kot dgn gmbar2 wane ijau..-.- so, setakat nie je laa..kalo boleh mmg aku nk kmpul lg byk bende2 nie sume..^_^
slain tu aku suke gak nengok citer prince frog..hehehe..hope aku jmpe la ngan prince frog aku tuu.. mcm gmbo kt bwh nie.. :)

nie sbelom
nie slepas..ceewahh! ^_^ <3

ngeh ngeh ngeh :D ..bubye!

2 Comments:

amy syahirah said...

comellnyee !!! mmg minat katak kee ??
hamboiii , dpat kwin dgn prince frog! hehe ;)

a.d.n.i.n said...

hehehe..yup! mmg minat..;D

Post a Comment

komen sikit..